PTICE PJEŠKE IDU: Putnici zarobljeni na Sarajevskom aerodromu; Letovi otkazani

S maglom koja već danima drži okovano Sarajevo teško nakraj izlaze oni koji su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a možda još teže oni koji bi da odu iz njega.


  • Vijesti

  • 17. Jan. 2020  

  • 0

Na sarajevskom aerodromu su putnici koji su s neizvjesnošću gledali u monitore, nadajući se da će vremenske (ne)prilike dozvoliti da se zapute na željene destinacije…

Duža kašnjenja

Većina je u tome uspjela, neki, istina, s dužim kašnjenjem, ali bilo je i onih koji su morali nenadano produžiti boravak u Sarajevu.

Među ovim drugim završila je velika grupa turskih državljana, koji su, ispostavilo se, više sati uzaludno čekali da sleti avion iz Istanbula.

Kad im je postalo jasno da danas neće nigdje otići iz Sarajeva i da je let definitivno otkazan, napustili su aerodromsku zgradu, piše Avaz.ba.

– Čekamo prijevoz, avionska kompanija nam je nakon otkazivanja leta osigurala smještaj u hotelu na Ilidži. Imat ćemo dobar smještaj, hranu, pa i priliku da duže boravimo u vašem divnom gradu. Nije mi previše krivo što moram ostati u Sarajevu – rekao je Ragib Aydinalp, jedan od nesuđenih današnjih putnika u Istanbul.

Njegov kolega, koji nam nije rekao ime, želio je pohvaliti gostoljubivost Sarajlija te naglasiti da je često gost bh. prijestolnice, za koju je vezan poslom.

Ni on nije bio previše razočaran otkazivanjem leta.

Pratio let

– Pratio sam putem mobitela sve vrijeme let iz Istanbula i, kad je avion bio već sasvim blizu Sarajeva, strelica je samo krenula u suprotnom smjeru i shvatio sam da se avion jednostavno okrenuo i vratio nazad. Valjda ćemo biti bolje sreće sutra – dodao je sagovornik.

Na aerodromu su ostali oni najuporniji, koji su čekali let drugog avioprijevoznika u Istanbul.

No, prema svemu sudeći, i oni će ovu noć provesti u Sarajevu…

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...