Gastro
GOTOVE ZA 25 MINUTA: Napravite šampite na ovaj način i uživajte
28. Sep. 20200
Pjenasta sa sočnom podlogom
Gastro
18. Jan. 2020 18. Jan. 2020
0
10 žumanjaka
10 kašika šećera
5 kašika mljeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanjaka
1 vanilin šećer
400-500 gr šećera
1 dl vode
1. Žumanke odvojiti, dodati vanilin šečer, obični šečer, I mutiti dok ne postane pjenasto I svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje I mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 c. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šečera, vode I vanilija šečera.
4. Bjelanke umutiti u snijeg I postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanjaka.
6. Zapeči u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Politika
JELENA TRIVIĆ O KANDIDATURI: "Da nema mene, na glasačkom listiću bismo imali dva kandidata SNSD-a"
Prije 12 min0
Društvo
NADBISKUP VUKŠIĆ O DEMOGRAFIJI: "Katolička zajednica u BiH se prepolovila tokom posljednje tri decenije!"
Prije 19 min0
Svijet
U JEKU BRUTALNIH NAPADA IZRAELSKE VOJSKE: Proces ekshumacije tijela iz masovnih grobnica u Gazi traje danima
Prije 22 min0
Vijesti
RAMO ISAK "ŠOKIRAO" AMERIČKU AMBASADU: "Osumnjičene policajce treba suspendirati, a ne svečano dočekivati"
Prije 23 min1
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 10h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.