Gastro
EVO I NJIH: Napravite jeftino ove šampite na jednostavan način i uživajte danima
18. Jan. 20200
Pjenasta sa sočnom podlogom.
Gastro
28. Sep. 2020 28. Sep. 2020
0
10 žumanaca
10 kašika šećera
5 kašika mlijeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanaca
1 vanilin šećer
400-500 g šećera
1 dl vode
1. Žumanca odvojiti, dodati vanilin šećer, obični šećer i mutiti dok ne postane pjenasto i svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje i mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 stepeni. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šećera, vode i vanilin šećera.
4. Bjelanca umutiti u snijeg i postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanaca.
6. Zapeći u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Zdravlje
TAJNI ZNAK: Obratite pažnju na oči, učestalost treptanja značajno se smanjivala tokom...
Prije 10 min0
Auto
NOVI ADUT IZ WOLFSBURGA: Procurile špijunske fotografije, poznata i cijena novog Volkswagena...
Prije 23 min0
Vijesti
MARINA PENDEŠ OTKRILA ČOVIĆEV PLAN: "Vjerujem da ćemo u narednom periodu napraviti sve da uradimo..."
Prije 37 min0
Svijet
TRUMP ŠOKIRAO SVIJET: "Potpuno smo ih okružili, neređujem potpunu i sveobuhvatnu..."
Prije 58 min0
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač po našem receptu...
15. Dec. 20250
Gastro
NAPRAVITE GRAH PO OVOM RECEPTU: Crveni luk pred sami kraj kuhanja propržiti na ulju, pa dodati zajedno sa...
15. Dec. 20252
Gastro
AKO VOLITE SPOJ NARANDŽE I ČOKOLADE ONDA JE OVO RECEPT ZA VAS: Idealan i za početnike, a rezultat je...
14. Dec. 20250
Gastro
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA KUHINJE: Riba će biti neodoljiva i hrskava a neće upiti previše ulja...
16. Dec. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.