Gastro
EVO I NJIH: Napravite jeftino ove šampite na jednostavan način i uživajte danima
18. Jan. 20200
Pjenasta sa sočnom podlogom.
Gastro
28. Sep. 2020 28. Sep. 2020
0
10 žumanaca
10 kašika šećera
5 kašika mlijeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanaca
1 vanilin šećer
400-500 g šećera
1 dl vode
1. Žumanca odvojiti, dodati vanilin šećer, obični šećer i mutiti dok ne postane pjenasto i svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje i mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 stepeni. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šećera, vode i vanilin šećera.
4. Bjelanca umutiti u snijeg i postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanaca.
6. Zapeći u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Regija
U ZAGREBU OSNOVAN "KLUB MOSTARACA": Evo šta su sebi stavili u zadatak...
Prije 8 min0
Evropa
BIVŠI VLADIN INSAJDER: Ljuti Orbanov oponent predvodio hiljade demonstranata u Budimpešti (VIDEO)
Prije 10 min0
Politika
DODIK NA STALNOJ VEZI SA VUČIĆEM: "RS i Srbija predano pripremaju srpski Sabor!"
Prije 15 min0
Politika
ADVOKAT IBRE BEŠLIJE BURNO REAGOVAO: "Konaković govori neistine!"
Prije 20 min0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 15h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.