SEKS U VRIJEME "ONIH DANA": Zašto mu reći da (ili ne)?

Ideja vam je više puta pala na pamet, o njoj ste možda i razgovarali s partnerom, ali još uvijek se niste usudili napraviti taj korak? Ili, pak, spadate u drugu skupinu i redovito prakticirate ovu aktivnost?

  • Sex i grad

  • 18. Jan. 2020  18. Jan. 2020

  • 0

Pričamo o seksu za vrijeme menstruacije, aktivnosti koja, suprotno uvriježenom mišljenju, ne mora biti "neuredna" kakvom se možda čini na prvu pomisao. Osim toga, ovakav seks može imati i neke koristi.

U slučaju da ste i vaš partner i vi spremni na ovaj korak, zapravo nema razloga da se odričete seksa na nekoliko dana svaki mjesec.

I ginekologinja. dr.sc. Jasenka Grujić iz Zagreba ističe da je spolni odnos u vrijeme menstruacije zdrave žene dozvoljen i smatra se normalnom spolnom aktivnošću, a ne perverzijom. Naglašava da ovakav, kao uostalom i svaki drugi spolni odnos, moraju željeti oba partnera.

Nekim je ženama spolni užitak u vrijeme menstruacije povećan, uz smanjenje menstrualnih grčeva, katkada i glavobolja, dodaje ginekologinja koja ističe i neke manje pozitivne strane.

Valja znati da postoji uvećan rizik za obolijevanje od spolno prenosivih bolesti u takvim okolnostima, kaže dr. Grujić uz napomenu da se primjerice virus side nalazi u menstrualnoj krvi.

KORISTITE KONDOM

Osim toga, nastavlja, menstrualna krv mijenja kiselost rodnice koja je važna u obrani od infekcije što je također važno znati i koristiti kondom.

Kondom je nužan i ako u planu nemate roditeljstvo.

U žena s vrlo kratkim ciklusom postoji značajan rizik od neželjene trudnoće, kaže dr. Grujić.

Od ostalih "nuspojava" seksa za vrijeme menstruacije objašnjava da se nekim ženama krvarenje pojača, dok se nekima smanjuje. Također, ostaje kontroverznim i pitanje obolijevanja od benigne bolesti endometrioze.

ODLUKA KOJU DONOSITE ZAJEDNO

Zaključno, kao što je već i napisano, seks za vrijeme menstruacije je odluka koju par donosi zajedno. Sami trebate odvagnuti pluseve i minuse i procijeniti želite li se upuštati u tu avanturu.

Ukoliko koristite tampone, nikako nemojte zaboraviti ukloniti ga prije odnosa. Također, položaj u kojem će ovakav seks biti najmanje "neuredan" i istovremeno najudobniji je misionarski. Između ostalog, zahvaljujući gravitaciji, u ovom položaju je ograničen protok krvi.

I na kraju, ako još uvijek razmišljate o razlozima "za" i "protiv" seksa za vrijeme menstruacije, možda konačnoj odluci pomognu iskustva žena koje ističu da su se zahvaljujući njemu dodatno povezale s partnerom.

Seks s mojim partnerom za vrijeme menstruacije odveo je naš seksualni život na jednu sasvim novu razinu. U našem slučaju, sve se dogodilo u trenutku, a nakon što se dogodilo, shvatili smo da jedno drugom u potpunosti vjerujemo, u vezi apsolutno svega, jedno je od iskustava.

(Zadovoljna.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...