BILSENA ŠAHMAN "ODGOVORILA LJUDIMA": "Nova većina u Skupštini KS ima 18 zastupnika, BIĆE IH JOŠ..."

Govoreći o političkom haosu u Kantonu Sarajevo, Šahman je istakla da je on potpomognut harangom po društvenim mrežama, u pojedinim medijima i istupima pojedinih zastupnika.

  • Politika

  • 22. Jan. 2020  

  • 4

Zastupnica SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman potvrdila je večeras u emisiji FTV-a "Odgovorite ljudima“ da nova skupštinska većina ima 18 ruku, te da se nada da će biti još više zastupnika koji će ih podržavati.

Govoreći o političkom haosu u Kantonu Sarajevo, Šahman je istakla da je on potpomognut harangom po društvenim mrežama, u pojedinim medijima i istupima pojedinih zastupnika.

-Postavilo se da je pitanje Vlade Kantona Sarajevo, pitanje svih pitanja u državi. Nažalost, svi zajedno poslali smo građanima lošu poruku. Kanton se podijelio, postavili smo neke druge prioritete, bavimo se sami sobom, i postali smo sami sebi svrha. Pitanje helikoptera je bio kraj svega ovoga (šestorke, op. a). Došlo se u situaciju da se ne smije ni pitati zašto pare za helikopter, a ne za nešto drugo. Recimo za novac za deponiju Smiljeviće, za rješavanje pitanja zagađenog zraka... Naš zastupnik Poturak je pitao i onda je nastao haos- kazala je, između ostalog, Šahman.

Elmedin Konaković, zastupnik Naroda i pravde je insistirao na tome da je smjena Vlade KS i nova većina dogovorena između predsjednika DF-a, SDA i SBB-a, Željka Komšića, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića 17. maja, a ne kada je počela priča o nabavci helikoptera.

Šahman je kazala da to nije tačno, ali da se "možemo vratiti i na period prije helikoptera", kada je također bilo problema u šestorki.

Zastupnik SDA Mirza Čelik je obrazložio da je vlast u KS formirana bez SDA, koju smatra izbornim pobjednikom, i da se to više neće desiti, jer je "mimo demokratske volje građana".

- Na dan kad je Edin Forto imenovan za premijera, 26. decembra, mi smo jasno kazali da ćemo uraditi sve, da ćemo kao stranka koja je pobijedila u KS sa 54.000 glasova, raditi na uspostavi svoje vlade na temelju platforme koju smo ponudili građanima- rekao je Čelik.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...