KAKVA GREŠKA: Princ Harry i Meghan Markle odlaze u Kanadu jer žele miran život, a evo što ih tamo očekuje...

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle okrenuli su leđa Londonu i obavezama kraljevske obitelji kako bi vodili "mirniji život" u Kanadi

  • Show

  • 23. Jan. 2020  

  • 0

Mladi bračni par morat će se prilagoditi novom životu u North Saanichu, predgrađu grada Victorije u kanadskoj pokrajini Britanskoj Kolumbiji. 

North Saanich na internetskoj stranici predstavlja se kao "jako atraktivna stambena i ruralna zona" s velikim "poljoprivrednim bogatstvom". Vojvotkinja od Sussexa viđena je tako kako se šeće s njihovim sinom Archiejem u nacionalnom parku Horth Hill, nakon radikalnog razlaza s Buckinghamskom palačom i središtem Londona.

Godine 2018. gotovo 12.000 ljudi živjelo je u tom malom gradu na južnom rubu otoka Vancouvera, na zapadnoj obali Kanade.

To je gotovo trećina stanovništva Windsora, gdje su Harry i Meghan boravili u rezidenciji pod nazivom Frogmore Cottage. Nema također ničeg zajedničkog s Londonom ili Torontom, gdje je Meghan živjela nekoliko godina.

Manje susjeda i sigurno manje medijske pozornosti (ili je barem tako zamišljeno). Suprotno od Daily Maila i drugih britanskih tabloida, koji uvijek tragaju za senzacionalističkim naslovnicama, mjesni tisak najviše se bavi pričama o recikliranju i humanitarnim akcijama.

Brošura za nove stanovnike North Saanicha, objavljena na internetu, objašnjava ponudu lokalnog prijevoza, aktivnosti povezane s rušenjem drveća i dozvole koje će paru trebati za Meghanine pse.

Čini se da Harry (35) i Meghan (38) traže mir, ali vjerojatno će im s vremena na vrijeme trebati malo urbanog uzbuđenja.

U tom slučaju do Vancouvera će lako moći 'skočiti' trajektom ili helikopterom. Meghan je ondje prošli tjedan posjetila dvije karitativne organizacije.

Taj grad na Pacifiku ima puno nadimaka, primjerice "Hollywood sjevera" zbog velikog broja filmova i serija koje se u njemu snimaju te "No Fun City" (Dosadan grad) jer mu manjka dinamike.

Bude li i dalje želio navijati za neki nogometni klub, Harry, navijač Arsenala u Engleskoj, morat će izabrati Vancouver Whitecaps, nešto slabiju momčad sjevernoameričke nogometne lige, ili se prebaciti na hokej kao gotovo svi u Kanadi. U tom će slučaju navijati za Vancouver Canucks.

Ili može pratiti kanadski nogomet, sport srodan američkom nogometu.

Regija je puna lokalnih trgovina i štandova s hranom svih vrsta pa će bračni par moći lakše zaboraviti Harrods ili Marks & Spencer.

Teže će pronaći neki pub gdje bi mogli nešto lagano pojesti: vlasnik restorana u North Saanichu već im je bio prisiljen uskratiti 'couvert' i to iz sigurnosnih razloga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...