OPASNO SE ZAKUHALO: Na pomolu je novi sukob svjetskih velesila, Rusija za špijunsku histeriju teško optužuje ovu zemlju…

Saopćenje je objavljeno pošto su tamošnji mediji izvijestili da su službenicima ruske trgovinske misije u toj zemlji navodno prenijeti ukradeni podaci

  • Svijet

  • 26. Jan. 2020  

  • 0

Rusija žali što se Japan pridružio antiruskim spekulacijama "na temu špijunomanije", saopćila je ruska ambasada u Tokiju.

Saopćenje je izdato pošto su japanski mediji izvijestili da su službenicima ruske trgovinske misije u toj zemlji navodno prenijeti ukradeni podaci, prenosi Tanjug.

"Žalimo što se japanska strana pridružila antiruskim spekulacijama na temu špijunomanije, modernim na Zapadu. Komunikacija preko medija, odnosno zloglasna diplomatija preko megafona, ne jednom je pokazala beskorisnu i štetnu prirodu", navodi se u saopćenju objavljenom na Facebook profilu ambasade.

Uhapšen japanski građanin

Ističe se da je to u suprotnosti s politikom koju su usaglasili Moskva i Tokio, a čiji je cilj stvaranje pozitivne atmosfere radi uspostavljanja bilateralne saradnje i rješavanja složenih pitanja.

Japanska agencija Kjodo javila je da je policija uhapsila jednog japanskog građanina pod sumnjom da je krao tajne podatke iz oblasti trgovine, za koje se pretpostavlja da ih je prenosio službenicima trgovinske misije Rusije u Japanu.

Agencija je prenijela da su japanske službe od ruske ambasade zvanično zahtijevale da dvojica službenika ruske trgovinske misije dođu u policiju kako bi dali iskaz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...