KO JE UBIO IBRAHIMA DEDIĆA: 21 godinu nakon brutalne likvidacije kontroverznog bosanskog bankara pojavio se VELIKI TRAG…

Nakon gotovo 21 godine, kriminalisti PU zagrebačke otvaraju slučaj ubojstva kontroverznog bankara Ibrahima Dedića, vlasnika Promdei banke, koji je likvidiran u Zagrebu 1999. godine

  • Hronika

  • 30. Jan. 2020  

  • 0

Uhapšena su dvojica starijih muškaraca koja se dovode u vezu s neposrednim izvršenjem ubojstva, no nikakve podatke o njima, osim da su obojica hrvatski, a jedan od njih navodno i državljanin BiH, zasad nije moguće doznati.

Slučaj je u najranijoj fazi kriminalističkog istraživanja pa dodatni detalji zasad nisu poznati.

Dedić je likvidiran u večernjim satima 3. srpnja 1999. godine hicima iz pištolja na stubištu svoje zgrade u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu. Jedan egzekutor je tada ranio drugoga, pa je ostao i njegov krvavi trag, ali sve dosad se nije otkrilo ko je ubio bankara kojeg je samo nekoliko mjeseci prije ranio nepoznati počinitelj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...