MUNJEVITA AKCIJA PRIPADNIKA SIPA-e: U Sarajevu uhapšena jedna osoba, riječ je o državljanki…

Aktivnosti su realizirane u suradnji sa partnerskim agencijama, SIPA, OSA BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo.

  • Hronika

  • 30. Jan. 2020  30. Jan. 2020

  • 0

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e na području Sarajeva su u okviru akcije kodnog naziva "Maroko" lišili slobode jednu žensku osobu, državljanku Tunisa, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičena je pod istragom u predmetu u kojem je ranije izvršeno lišenje slobode jednog državljanina Tunisa, a osumnjičena je da je zajedno sa navedenom osobom sudjelovala u kaznenim djelima povezanim sa krijumčarenjem ilegalnih migranata u BiH.

Također, osumnjičena je i za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa, jer su prikupljeni dokazi da je vršila utjecaj na svjedoke u predmetu u kojem se procesuira njen suprug.

Nakon što bude predata postupajućem tužitelju, navedena osumnjičena bit će ispitana i bit će donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Aktivnosti su realizirane u suradnji sa partnerskim agencijama, SIPA, OSA BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...