RADOVANE, SIĐI SA PLANINE: Karadžićev advokat je očajan jer arhiv Haškog tribunala stiže u Sarajevo, oglasio se i Nenad Kecmanović…

Advokat Miodrag Stojanović izjavio je da nema informaciju da će arhiva Haškog tribunala biti predata Sarajevu, ali da bi takav potez ovog suda bio veoma loš i neprihvatljiv

  • Društvo

  • 07. Feb. 2020  07. Feb. 2020

  • 1

Stojanović je napomenuo da se arhiva Haškog suda ne odnosi samo na BiH, nego na prostor bivše Jugoslavije.

"Zašto ga dostaviti Sarajevu i zašto omogućiti nekoj od direktno zainteresovanih strana u prošlom ratu da ima direktan i neposredan kontrolni nadzor i pristup nad arhivom? Bio bi to vrlo loš i neprihvatljiv potez", poručio je Stojanović.

On je rekao da nije čuo takvu informaciju, koja je suprotna njegovim ranijim saznanjima, a to je da je Haag odlučio da cjelokupnu arhivu Tribunala ne preda nikome u regionu, nego da će biti formiran arhiv u Haagu i da će svi zainteresovani subjekti imati i elektronski i konkretan pristup arhivi Haškog tribunala.

Nenad Kecmanović rekao je da će, prema zvaničnim informacijama Haškog tribunala, koje su prošle nezapaženo u medijima, haški arhiv biti povjeren Sarajevu.

"Neće ostati u Hagu, niti će otići u Srebrenicu. Neće otići ni u New York koji je osnivač suda, niti u Washington koji ga finansira", kazao je Kecmanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...