BICIKLISTA SLUČAJNO SNIMIO: Pojavila se nova snimka sa mjesta pogibije Kobea Bryanta (VIDEO)

Jedan od najboljih košarkaša u povijesti Kobe Bryant poginuo je 26. januara u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji. Osim njega, poginulo je još osmero ljudi, među kojima i njegova 13-godišnja kći Gianna.

  • Svijet

  • 11. Feb. 2020  11. Feb. 2020

  • 0

Smrtno je stradala i njena suigračica iz košarkaške momčadi Alyssa. Nju su pratili roditelji, John Altobelli i Keri Altobelli. John Altobelli je imao 56 godina, a radio je kao trener baseballa na jednom fakultetu u Orange Countyju. On i supruga su pratili kćer na utakmicu koja se trebala održati u podne.

Poginuli su i Christina Mauser, košarkaška trenerica u jednoj privatnoj školi u Orange Countyju, te Sarah Chester i njena kći Payton. Pilot je bio Ara Zobayan.

Nakon tragedije objavljeno je više snimaka s mjesta nesreće, a posljednju je danas objavio španski sportski dnevnik Marca. Autor je nepoznati biciklist koji se rekreirao, a kad je čuo strašan udarac i eksploziju koja se dogodila, mobitelom je snimio mjesto nesreće. U tim trenucima pojma nije imao pojma šta snima…

Još uvijek se istražuje uzrok pada helikoptera. Ali, ono što se zna je da su imali puno problema. Vrijeme je bilo jako loše, zbog magle se gotovo ništa nije vidjelo, piše Index.hr.

Pilot je puno mijenjao visinu, a bio je i upozoren da leti prenisko. Pilot helikoptera Kobea Bryanta planirao je sletjeti na aerodromu Burbank, ali kružio je oko 15 minuta čekajući dopuštenje za slijetanje zbog loših vremenskih uslova i drugih aviona koje su trebale sletjeti na aerodrom.

Malo prije nesreće pilot je podigao helikopter na više od 600 metara, a onda se srušio s visine od oko 500 metara.

Podaci o letu pokazuju kako je brzina helikoptera bila gotovo 300 kilometara na sat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...