HERCEG-BOSNO, SRCE PONOSNO…: U Hercegovini predstavljena nova knjiga koja veliča "Herceg-Bosnu", autor je dobro poznat...

Dodao je kako knjiga nije usmjerena ni protiv koga

  • Kultura

  • 14. Feb. 2020  

  • 3

Knjiga Mate Kovačevića "Herceg-Bosna: Kulturni, politički i državnopravni identitet", u kojoj se autor bavi pitanjima identiteta hrvatskoga naroda u BiH te načinima njegova kulturnoga, političkog i državnopravnoga organiziranja od srednjega vijeka pa do utemeljenja HR HB, predstavljena je u četvrtak u Tomislavgradu.

O knjizi su govorili književnici fra Miljenko Stojić i Antun Lučić te sam autor.

- Motiv za pisanje ove knjiga našao sam u nekoliko činjenice, poput one da su Hrvati "Herceg-Bosne" kroz povijest prešućivani i ignorirani koliko god bili u nečemu dobri - kazao je Kovačević.

Dodao je kako knjiga nije usmjerena ni protiv koga.

- Ova knjiga nije napisana ni protiv Srba ni protiv Bošnjaka, već je napisana s ciljem da spoznamo sami sebe, jer tek kada poznajemo sebe, bolje ćemo poznavati i druge, ali znat ćemo što je ono što je bitno za naš narod i što je naš nacionalni interes- poručio je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...