SNIMAK IZ AVIONA IZAZVAO VELIKU DEBATU: Treba li spustiti naslon sjedišta ili ne?

Na drušvenoj mreži Twitter pojavio se snimak čovjeka koji neprestano udara u naslon sjedišta žene ispred sebe, ona je sve to snimila i objavila što je pokrenulo lavinu komentara i debata je počela...

  • Šareni svijet

  • 16. Feb. 2020  

  • 1

Nastavnica Wendy Wliliams je objavila snimak čovjeka koji joj drma sjedište zato što je spustila naslon. Ona je svoje nezadovoljsvo iskazala i uz status da je taj muškarac nekoliko puta jako udario u sjedište, a kada je počela da ga snima onda je počeo slabije, ali neprestano da udara.

Takođe, Vililams je iskazala nezadovoljstvo i prema avio-kompaniji jer je očekivala da će je podržati, a zapravu su nju opomenuli za sjedište, a njega ponudili pićem.

Mnogi mediji su prenijeli ovaj događaj, što je podijelilo njihovu publiku- Treba li spustiti sjedište ili ne?

Wlilams je rekla da ju je muškarac koji je sjedio iza nje zamolio da podigne sjedište kako bi završio obrok, što je i učinila, a nakon što je on završio, ponovo je spustila naslon nakon čega je usledilo ovakvo njegovo ponašanje.



Oni koji smatraju da je Wililams u pravu, kao razloge navode da je ona platila tu kartu i da ima pravo da koristi sve pogodnosti, a oni su okarakterisali muškarca kao nasilnika.

Oni koji smatraju da žena nije u pravu, kao razloge navode da nije u redu spustiti naslon ukoliko se osoba iza ne slaže, kao i to da je čist bezobrazluk da se spušta sjedište za letove koji traju svega dva sata, koliko je potrebno od New Orleansa do Šarlote u Sjevernoj Karolini.

Evan Ed Bastiajan, zvaničnik Delta erlajnsa se uključio u raspravu i rekao da on ne spušta naslon ali da putnici imaju pravo da to urade, prenosi N1:

"Ispravno je, ako pomjerate naslon, da prvo upitate drugu osobu da li se slaže sa tim", dodaje on.

Britanski list "The Guardian" je ovu debatu postavio na malo viši nivo, postavljajući pitanje da li ovdje treba raspravljati o ovo dvoje ljudi ili o kapitalizmu, jer da nije avio-kompanija koji su maksimalno iskoristile prostor kako bi mogli da imaju što veću finansijsku korist, nikome ne bi ni smetalo spušteno sjedište.

Ovaj list je to opisao kao "zaradu do granica izdržljivosti putnika", što je upravo ovo.

Ipak, još uvijek ostaje debata. Činjenica je da svaki putnik ima pravo da spusti naslon sjedišta, jer je platio kartu, ali i onaj koji sedi iza je takođe platio kartu i očekuje prostor.

Ko je ovde bahat i nepristojan, a ko žrtva? Treba li spuštati naslon sjedišta u avionu?

(B92/SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...