ZAKLALI JAGNJE NA STADIONU: Kako bi spriječili povrede fudbalera napavili su ovo...

Obredu su prisustvovali svi čelnici ovog kluba, a meso životinje je podijeljeno

  • Sport

  • 18. Feb. 2020  

  • 1

Najuspješniji marokanski klub Radža Kazablanka nalazi se u velikim problemima.

 Vezali su nekoliko poraza, daleko su od vrha tabele, a ni kadrovska situacija im nije nimalo dobra (imaju čak 12 povrijeđenih fuidbalera) pa su posegli za očajničkim mjerama – žrtvovanjem životinje.

 Prema navodima marokanskih medija, čelnici ovog kluba su priredili neuobičajeni obred u kojem su zaklali ovcu na travi terena u četvrti Oazis, i to za sreću za koju se nadaju da će ih od sada pratiti.

 Obredu su prisustvovali svi čelnici ovog kluba, a meso životinje podijeljeno je radnicima Radža Kazablanke takođe u znak dobre volje.

Inače, ovo nije prvi put da čelnici Radže posežu za ovakvim mjerama. Isto su učinili i 2006. godine kada su za sreću na istom mjestu žrtvovali tele.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...