PURA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Napravite zapečenu palentu s paprikama i gljivama i oduševite ukućane...

Naš današnji glavni obrok priprema se vrlo jednostavno, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 20. Feb. 2020  

  • 0

SASTOJCI

200 g kukuruznog brašna

2 režnja češnjaka

30 g maslaca

1 glavica luka

1 svježa crvena paprika

1 svježa žuta paprika

1 svježa zelena paprika

200 g miješanih gljiva

200 g sira mozzarella

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

svježe mljeveni biber

 

PRIPREMA

Paprike operemo, očistimo i narežemo na kockice. Luk narežemo na listiće, a gljive na komadiće.

U lonac s vodom ulijemo maslinovo ulje, protisnemo režanj češnjaka i dodamo kukuruzno brašno.

Kuhamo povremeno miješajući.

Za to vrijeme u tavu ulijemo malo ulja, dodamo luk, paprike i gljive, malo posolimo i pržimo dok se povrće ne preprži.

U gotovu palentu umiješamo naribani sir parmezan.

U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja dodamo palentu. Preko palente rasporedimo omekšalo povrće, a preko povrća dodamo narezanu mozzarellu.

Pripremljene sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.

Pečenu palentu s povrćem pustimo da se malo ohladi potom je narežemo i poslužimo u tanjure.

Prijatno!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...