POTPUNA PROPAST ČOVIĆEVOG PRIJATELJA: Debakl na izborima za lidera HDZ-a je zagarantiran, slijedi završni obračun…

Nakon debakla na izborima postavlja se pitanje hoće li "pobunjenici" ostati u stranci ili će s prikloniti nekoj od desnih opcija

  • Regija

  • 23. Feb. 2020  

  • 0

HRT je, tri tjedna uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u Hrvatske, objavio rezultate ovomjesečnog istraživanja HRejting.

Istraživanje je za HRT u fevruaru provela agencija Promocija plus, na uzorku od 1.400 ispitanika, a prema rezultatima istraživanja, velika većina ispitanika, njih 72,2 posto, na čelu HDZ-a i dalje želi Andreja Plenkovića.

Za Miru Kovača odlučilo se tek njih 23,6 posto.

Malo više od polovice ispitanih, 54,1 posto, na mjestu zamjenika predsjednika vidi ministra branitelja Tomu Medveda, dok samo 35,5 posto ispitanika na tom mjestu želi vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu.

Nakon debakla na izborima postavlja se pitanje hoće li Kovač, Stier, Penava i Milijan Brkić ostati članovi stranke, ili će se prikloniti nekoj od desnih opcija u Hrvatskoj. A, jedna od takvih, po uvjerenjima najbližih, je i buduća stranka Miroslava Škore.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...