OVO JE KATASTROFA: Najnovije saopćenje princa Harryja i Meghan Markle zgrozilo Veliku Britaniju…

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle oglasili su se neobičnim saopćenjem na svojoj službenoj stranici Sussex Royal

  • Svijet

  • 23. Feb. 2020  

  • 0

Napisali su kako „Kraljica ne posjeduje riječ 'kraljevski' u cijelom svijetu“. To se pojavilo na njihovoj stranici nakon što je objavljeno da se princ Harry i njegova supruga Meghan Markle od proljeća više neće moći koristiti oznakom "Sussex Royal".

- S obzirom na posebne propise britanske vlade o korištenju riječi 'Royal', dogovoreno je da se njihova neprofitna organizacija koju će javnosti predstaviti na proljeće neće zvati Fond Sussex Royal - rekla je glasnogovornica.

- Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće se koristiti oznakom 'Sussex Royal' ni na kojem području nakon proljeća 2020. - dodala je.

Izjavu koja je objavljena na stranici Sussex Royal mnogi su protumačili kao neprijateljsku, a njezino značenje kao nepoštivanje kraljice.

„Iako ne postoji nikakva jurisdikcija od strane Monarhije ili Vladinog ureda nad rječju 'kraljevski' u inozemstvu, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne namjeravaju koristiti riječ 'royal' (kraljevski) na bilo kojem teritoriju, bilo u Ujedinjenom Kraljevstvu ili izvan njega nakon što se dogodi njihov prijelaz u proljeće“, objavljeno je.

U saopćenju na njihovoj stranici, Harry i Meghan dodaju i kako će zadržati svoje prefikse 'His/her royal highness' (njegovo/njezino kraljevsko visočanstvo) jer je to dogovoreno u siječnju, no nakon što od proljeća prestanu biti članovi kraljevske obitelji, te naslove više neće aktivno koristiti.

Stručnjaci za kraljevsku obitelj tvrde da se radi o još jednoj PR katastrofi ovog para.

Kraljevski komentator Richard Fitzwilliams tvrdi da su ove izjave bile potpuno nepotrebne jer naglašavaju razlike Harryja i Meghan s Kraljevskom palačom na način koji je bilo moguće izbjeći.

Biograf princa Charlesa Tom Bower rekao je za Mail Online da sada javnost napokon vidi Meghaninu pravu prirodu i njezine motive.

„Njezini komentari o odluci kraljice su zlobni i pakosni. Bojim se da će biti samo gore“, rekao je.

Daily mail piše da je Meghan navodno rekla prijateljima da ne postoji ništa što bi nju i Harryja pravno spriječilo da koriste svoje kraljevske titule. Meghan se navodno prijateljima požalila i da ime zapravo uopće ne bi trebalo biti problem, jer „nije kao da ona i Harry namjeravaju prodavati majice i olovke s tim natpisima“, piše Daily mail.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...