VUČIĆ NA MUKAMA; TRUMP NEMA NIKAKVIH DILEMA: Grenell ostaje specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo i može...

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump izjavio je da ambasador Richard Grenell ostaje njegov specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo i da može istovremeno da obavlja tri funkcije.

  • Svijet

  • 23. Feb. 2020  

  • 0

Grenell je trenutno američki ambasador u Nemačkoj, a prije nekoliko dana je postao i vršilac dužnosti šefa nacionalnih obavještajnih službi.

“Grenell će nastaviti pošto veoma dobro radi taj posao. Dobro zna zvaničnike, obavio je fantastičan posao u obje zemlje”, izjavio je Trump, dodavši da Grenell uživa njegovo „puno povjerenje“ i postiže „nevjerovate dogovore“, prenio je Glas Amerike. Grenellu se pripisuje uspjeh u dogovorima Beograda i Prištine da se uspostavi avionski i željeznički saobraćaj.

U ovom trenutku nije poznato koliko će dugo Grenell biti na funkciji v.d. šefa nacionalnih obaveštajnih službi. Trump je u petak izjavio da razmatra četiri kandidata za taj posao, a Grenell je u četvrtak rekao da neće obavljati tu ulogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...