BOGDANOVIĆ O KRIZI U CRNOJ GORI: "Koordiniraju je ekstremni nacionalistički krugovi u inostranstvu, a sprovode njihove agenture u Crnoj Gori"

Zajednička svetinja svih nas je Crna Gora. Vjerujem da iz tog razloga ima i onih koji treba da razmisle da li se ovih dana svi ponašaju u skladu sa tim, poručio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović tokom današnje posjete sjeveru države, odgovarajući na pitanje novinara RTCG kakav je stav Vlade povodom aktuelne situacije izazvane usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

  • Regija

  • 24. Feb. 2020  

  • 0

Bogdanović još jednom je naglasio da Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kao akt koji nikome ništa ne uzima, omogućava upravo da svetinje ostanu narodu i državi kao trajno kulturno i vjersko dobro.

„Stabilnost Crne Gore nije ugrožena, jer građanska Crna Gora ima demokratski kapacitet i snažne institucije koje garantuju siguran ambijent za izražavanje slobodne volje građana. Kao i sve ostale vjerske zajednice, i Mitropolija crnogorsko primorska ima odgovornost prema građanima da vodi dijalog sa državom i da doprinosi očuvanju multikonfesionalnog koncepta Crne Gore“, kazao je ministar.

Taj koncept, kako je naglasio, upravo se podriva onim što je sve vidljivije u aktuelnom periodu – podmetanjem, lažnim vijestima, zapaljivom retorikom, a sve u cilju stvaranja podjela u Crnoj Gori i pokušaja ugrožavanja pravnog poretka naše države.

„Jedan zakon koji se tiče naše države i njenih građana tako se želi iskoristiti kao vanjskopolitička tema, a očita je i težnja pojedinih struktura da djelovanju vjerskih organizacija daju jasan nacionalno-politički kontekst. Kako smo i očekivali, i naši građani i međunarodni partneri prozreli su sve što se skriva iza intenzivne kampanje lažnih vijesti, usmjerene protiv Crne Gore. Koordiniraju je ekstremni nacionalistički krugovi u inostranstvu, a sprovode njihove razne agenture u Crnoj Gori. Uostalom, uzevši u obzir nedavnu prošlost, to nije ništa novo – samo je ovog puta znatno izraženije“, kazao je Bogdanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...