SITUACIJA JE DRAMATIČNA: Nakon novih smrtnih slučajeva u Italiji, u Hrvatskoj novi pacijenti stavljeni u izolaciju…

Sumnja se da su dvije osobe iz Krapinsko-zagorske županije koje su nedavno bile u Italiji zaražene koronavirusom, potvrdio je u utorak navečer za Hinu krapinsko-zagorski župan Željko Kolar

  • Hronika

  • 26. Feb. 2020  

  • 0

Riječ je o ocu i kćeri iz Krapinskih Toplica i za njih je spreman prihvat u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Župan Kolar je dodao da će biti smješteni u posebnom dijelu bolnice i da će njihove briseve poslati na analizu u Infektivnu kliniku "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Inače, u Općoj bolnici Zabok pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom, a zdravstvene su ustanove osigurale potrebnu opremu i razradile protokole postupanja u slučaju sumnje na koronavirus.

Žena iz Pule u dobi od 30 godina, koja je prije desetak dana bila u Milanu, javila se u utorak u pulsku Opću bolnicu s hunjavicom i temperaturom, a nakon pregleda i uzimanja brisa poslana je u kućnu izolaciju, gdje će biti dok ne bude poznat rezultat nalaza, potvrdila je za Hinu ravnateljica te bolnice Irena Hrstić.   

Radi se o klinički blagim simptomima. Žena je bila na pregledu zbog sumnje na koronavirus, uzeli su joj bris te je poslana kući, gdje će biti u izolaciji dok ne bude poznat nalaz. Klinički je dobro", rekla je ravnateljica Hrstić.

Dodala je kako je žena boravila u Milanu 14. veljače, "izvan epidemiološkog obuhvata" te kako se na prijedlog epidemiologa u utorak javila u pulsku bolnicu. 

"Riječ je o mladoj ženi koja se javila s hunjavicom i s temperaturom do 37,5 stupnjeva", rekla je Irena Hrstić i dodala da bi nalaz brisa trebao biti poznat večeras. 

U Opću bolnicu "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici danas je zbog sumnje da je zaražena koronavirusom primljena 50-godišnja žena.

Kako je potvrdio ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, pacijentica je hospitalizirana i stavljena u izolaciju. Tijekom sutrašnjega dana iz Zagreba bi trebali stići nalazi koji će pokazati radi li se o koronavirusu.

Kako se neslužbeno doznaje, pacijentica je zbog posla povremeno boravila u Italiji iz koje se vratila prije nekoliko dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...