RASKOL U SARAJEVSKOM ODBORU SDA: Efendić razočaran izborom Prevljaka, napušta SDA?

Efendio je izrazio žaljenje što na izbornoj Skupštini kandidatima za predsjednika nije dozvoljeno obraćanje niti su pročitane biografije kandidata

  • Politika

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 2

Kantonalni odbor  SDA Sarajevo sinoć je tajnim glasanje, između dva kandidata, izabrao Fikreta Prevljaka za predsjednika u naredne četiri godine. Njegov protukandidat biio je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić koji se nakon sjednice oglasio statusom na svom Facebook profilu.

Semir Efendić je naveo i razlog zbog čega ne želi biti član budućeg Izvršnog odbora SDA u Sarajevu.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

"Sinoć su održani izbori za predsjednika i organe Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Bio sam jedan od dva kandidata. 99 delegata Skupštine biralo je predsjednika, a zatim potpredsjedike i Izvršni odbor. Iako sam bio predložen od strane dva općinska odbora, za razliku od drugog kandidata, kolege Fikreta Prevljaka, koji je bio predložen od strane šest općinskih odbora, ostao sam do kraja u toj utrci. Kolegi Prevljaku cestitam na izboru, a delegatima Skupštine koji su podržali moju kandidaturu se na tome zahvaljujem, kao i ostalima koji su učestvovali u procesu.

Žao mi je što se na izbornoj Skupštini kandidatima za predsjednika nije dozvolilo obraćanje niti su se pročitale biografije kandidata, iako je u najmanju ruku trebalo da izlože svoj program rada pred delegatima Skupštine, što je bila praksa prilikom ranijih izbornih procesa. Pored toga jedan broj općinskih odbora zahtjevali su od svojih delegata da mobitelom slikaju svoje glasačke listice nakon samog glasanja, čime je integritet procesa i tajnost glasanja znatno narušena. Iz tih razloga nisam prihvatio članstvo u budućem Izvršnom odboru jer takav način rada smatram neprihvatljivim".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...