SPECIJALITET S MEDITERANA: Na brzinu napravite grčku salatu s feta sirom i oduševite ukućane… (VIDEO)

Naš današnji lagani obrok nastaje za samo 20 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 28. Feb. 2020  

  • 0

SASTOJCI

1 glavica zelene salate

2 krastavca

3 paradajza

100 g svježeg kupusa

1 glavica ljubičastog luka

80 g feta sira

20 g sjemenki susama

sol

PRIPREMA

Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Kisele krastavce narežemo na trakice i nasjeckamo.

Paradajz operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo.

U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo.

Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke susama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju zlatno žutu boju.

U zdjelice za salatu stavimo sjeckanu salatu, feta sir narezan na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog susama i poslužimo.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...