VUČIĆ POLUPAO LONČIĆE: "On se u kontekstu Bosne i Hercegovine..."

"... hvali da u Srbiji svaki građanin, bez obzira je li Bošnjak, Srbin, Hrvat ili drugi može biti predsjednik Srbije koji je jedan, a uvijek ga hvata panika na mogućnost da isti standard važi i u Bosni i Hercegovini"

  • Mini market

  • 28. Feb. 2020  

  • 1

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Safet Softić izjavio je danas kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očigledno teško podnosi kritike, koje dolaze na njegov račun zbog koketiranja sa destruktivnim političkim snagama, koje destabiliziraju odnose u Bosni i Hercegovini. 

U izjavi Softić navodi kako „premda burno, i uz puno samosažaljenja, reaguje na svaku opasku iz Bosne i Hercegovine, Vučić svakom svojom izjavom daje razloga za nove kritike“.

"Jedan dan prebraja krvna zrnca sudija Ustavnog suda BiH i kritikuje presude Ustavnog suda, čime se direktno miješa u unutrašnje odnose države BiH. Drugi dan govori kako mu je 'umalo pala Banja Luka '95.' te se zbog toga naoružava, što je očigledna prijetnja teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

I kao kruna svega toga jeste njegova odobravajuća šutnja, kada u njegovoj kući - predsjedničkoj palati Srbije, Milorad Dodik svako malo prijeti otcjepljenjem i konfliktima",- upozorava potpredsjednik SDA. 

Dodaje također kako i posljednja Vučićeva izjava očigledno potvrđuje dvostruke aršine u njegovoj politici prema BiH.

"On se u kontekstu Bosne i Hercegovine, hvali da u Srbiji svaki građanin, bez obzira je li Bošnjak, Srbin, Hrvat ili drugi može biti predsjednik Srbije koji je jedan, a uvijek ga hvata panika na mogućnost da isti standard važi i u Bosni i Hercegovini. Pa zašto onda uopće spominje građanski ustav?!  Ako već gospodinu Vučiću tako teško padaju kritike iz Bosne i Hercegovine, neka svakodnevno prestane davati razloga za njih", istaknuo je Softić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...