U ULOZI "PAPKA": Semberijom Dodik kosi, a Mićo Mićić mu vodu nosi

Kakve tajne, dugogodišnje, veze povezuju Mićića i društvo iz SDS sa Dodikom najbolje će pokazati vrijeme; to sigurno nije interes naroda ili razvoj Semberije i Bijeljine, kako Mićić pravda da je jedan od razloga te saradnje realizacija auto puta Beograd - Bijeljina, kada se zna da je to projekat koji ima međunarodni karakter i koji povezuje Beograd i Sarajevo, a prolazi i kroz Semberiju...

  • Mini market

  • 29. Feb. 2020  29. Feb. 2020

  • 0

I dok Mićo Mićić (SDS) svoju prevaru, ili izdaju, kako se u javnosti komentariše njegov koalicioni sporazum za naredne izbore sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, pravda projektima od kojih zavisi budućnost i razvoj Semberije, pažnju ipak privlači i onaj drugi dio u kome se navodi kako će te funkcije biti raspoređene u Bijeljini, piše BN.

Mićić, kako stoji u sporazumu, ostaće gradonačelnik do kraja mandata i biće kandidat SDS-a za gradonačelnika kojeg će SNSD podržati na predstojećim lokalnim izborima.

Njegov mandat gradonačelnika, uvjereni su da će ga dobiti, trajaće dvije od četiri godine koliko je zakonom predviđeno.

Faksimil: BN TV

Njih dvojica su saglasni da, mimo svih zakonskih procedura, uspostave princip rotacije u Bijeljini, pa će Mićić funkciju gradonačelnika nakon dvije godine mandata predati zamjeniku gradonačelnika koji će biti iz SNSD-a.

Mićić, koji se pohvalio da je zajedno sa svojom družinom autor sporazuma i da je to Dodik prihvatio, predvidio je i kako da SNSD odmah uđe u vlast.

Mjesto zamjenika gradonačelnika, kao i predsjednika gradske skupštine pripašće SNSD-u, a SNSD će na prijedlog SDS-a imati pravo izbora za načelničke funkcije i direktore javnih preduzeća i ustanova...

Teško je povjerovati da je Mićić sporazum sa Dodikom potpisao da bi nakon dvije godine mandata bio zamjenik gradonačelnika ili predsjednik loklane skupštine, koji će biti iz SDS-a, kada SNSD preuzme mjesto gradonačelnika.

Da se iza ovog nešto krije, dokaz je i to što se u sporazumu ostavlja mogućnost saradnje SNSD i SDS na opštim izborima koji će biti 2022. godine.

Očito je da Mićić ovim na tacni daje dijelove SDS-a Dodiku i potvrđuje da je i ranije postajao prećutan dogovor sa Dodikom koji se najviše razotkrio na posljednjim opštim izborima, bez obzira što je tada kandidat SDS-a pobijedio.

Ali je tačno i to da je SDS imao jedan od najlošijih rezultata od kako postoji u Bijeljini.

Kakve tajne, dugogodišnje, veze povezuju Mićića i društvo iz SDS sa Dodikom najbolje će pokazati vrijeme.

To sigurno nije interes naroda ili razvoj Semberije i Bijeljine, kako Mićić pravda da je jedan od razloga te saradnje realizacija auto puta Beograd - Bijeljina, kada se zna da je to projekat koji ima međunarodni karakter i koji povezuje Beograd i Sarajevo, a prolazi i kroz Semberiju...

(BN TV)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...