BILINO POLJE I GRBAVICA SPREMNO ČEKAJU SPEKTAKLE: Zmajevi će danas saznati protivnike u Ligi nacija, moguć je i okršaj sa komšijama…

Zmajevi su osvajanjem prvog mjesta u grupi Lige B ostvarili plasman u Ligu A, te su izborili mjesto u baražu za Evropsko prvenstvo koje se igra ovog mjeseca

  • Sport

  • 03. Mar. 2020  

  • 0

Ove godine očekuje novo izdanje, a danas će u Amsterdamu u 18 sati biti održan žrijeb grupa u Ligama A, B, C i D.

Ovaj put naša reprezentacija nalazi se u elitnoj Ligi A i sigurno je da nas očekuju spektakularne utakmice. Naš tim nalazi se u trećem šeširu, a mogući protivnici naše selekcije u prvom šeširu su Engleska, Holandija, Portugal i Švicarska, dok su iz drugog šešira to Francuska, Španija, Belgija i Italija.

 

Iz četvrtog šešira mogući protivnici Zmajeva u novom izdanju Lige nacija su Njemačka, Hrvatska, Island i Poljska.

Svaka reprezentacija će odigrati šest mečeva u Ligi nacija, odnosno po dvije utakmice sa svakim protivnikom. Pobjednici grupa u Ligi A igraju za titulu ovog takmičenja na završnom turniru, dok će posljednjeplasirane ekipe ispasti u Ligu B.

Liga nacija starta već u septembru, a prvi mečevi igraju se od 3. do 5. septembra, dok je drugo kolo na rasporedu tri dana kasnije. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...