IMAJU KONTAKT SAMO SA MEDICINSKIM OSOBLJEM: "Otac i sin u stabilnom stanju, a majka je..."

Branislav Zeljković, v.d. Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za N1 je kazao da se otac i sin iz Banjaluke, kojima je dijagnosticiran korona virus, nalaze na Infektivnoj klinici i u stabilnom su stanju. Njih dvojica imaju kontakt samo sa medicinskim osobljem.

  • Društvo

  • 05. Mar. 2020  

  • 0

"Majka je negativna na korona virus, ali ćemo ponoviti testiranje kod supruge, oca i sina. Jedan negativan test ne znači da neće biti pozitivna. Majka je negativna i nalazi se u izolaciji u svom domu", rekao je Zeljković.

Kod 26 učenika i 12 nastavnika OŠ Branko Ćopić uzeti su uzorci i rezultati se očekuju kasno večeras, 5. marta 2020. godine.

"Oni se nalaze u izolaciji 14 dana. Inkubacija je 14 dana i do daljnjeg ostaju u izolaciji. Škola Branko Ćopić je dezinfikovana, ispoštovan je protokol o dezinfekciji radnih površina i provjetravanje. Nakon toga - škola je spremna", poručio je Zeljković.

Njegova poruka građanima je da se ponašaju kao i svakog drugog dana, a ako osjete tegobe - prvo da se jave porodičnom ljekaru.

"Svi koji su došli iz zemalja koje nisu zahvaćene virusom ili nisu bili u kontaktu sa zaraženim - imaju malu šansu da budu zaraženi", poručio je, kazavši da ako se nekome pojave tegobe - one ne moraju biti uzrokovane kornoa virusom.

"Nema potrebe za panikom", rekao je za N1.

Institut za javno zdravstvo ima dovoljno testova za korona virus, u procesu su nabavke novih - tako da nema bojazni da će manjkati toga u narednom periodu - poruka je Zeljkovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...