NEOČEKIVANA IZJAVA OSIMA PRED SUSRET S TUZLA CITYJEM: "Najteža utakmica do sada jer..."

Željezničar će u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Tuzlu City, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Aleksandar Kosorić.

  • Sport

  • 06. Mar. 2020  06. Mar. 2020

  • 0

– Četiri boda su iza nas. To znači da smo mi malo, malo bolji od njih. Igramo protiv ekipe koja je malo, malo slabija od nas po tabeli, kući, i mi smo kao neki veliki favoriti. Mi smo neopravdano veliki favoriti u odnosu na to kakav je stvarni odnos snaga između ekipa, i zato je utakmica teška, najteža do sada. Imaju dovoljno dobrih igrača od kojih nas može glava zaboliti ako ne budemo ozbiljni. Ali, imao je i Borac, pa smo uz ozbiljnost to uspjeli neutralisati. Ozbiljnost kao protiv Borca je neki minimum koji moramo imati da bi smo neutralisali Tuzla City, i na tome ćemo raditi u naredna dva dana, kazao je Osim, a potom odgovorio na pitanje u vezi s igračkim kadrom.

– Nema Zeca, koji je dugo ozlijeđen, Zajmovića, Subašića koji 7-8 dana nisu tu. Ostali su ok. Jovanović je izašao u Banjaluci, ali je bolja situacija hvala Bogu. Bojo je imao stomačnih problema, pa je izašao, ali do nedjelje bi to trebalo biti ok. Imamo dakle ovu trojicu 100% odsutnih, ostali su tu u nadam se boljem stanju nego ranije, trenirali su.

– Ja bih zapamtio iz njihovih utakmica da su na Koševu bili ravnopravni u prvom poluvremenu. Znamo da je Sarajevo prvo i osvajač duple krune i favoriti ove godine. Treću utakmicu su igrali protiv Zrinjskog u Mostaru do deset utakmica pred kraj su imali nerješen rezultat. Pola utakmica sa Sarajevom i maltene čitava utakmica sa Zrinjskim pokazuje da se oni ravnopravno mogu nositi sa takvim ekipama. Ne vidim zašto bi oni i protiv nas imali neki kompleks i odigrati kvalitetno i da im se neke stvari poklope. Pribojavamo se, naravno, imaju dovoljno igrača na koje trebamo obratiti pažnju.

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom od 18:00 sati. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje na dan susreta u 10 sati. Za pripadnice ljepšeg spola omogućen je besplatan ulaz.

IMG 1829

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...