PLENKOVIĆ UNIŠTIO SNOVE ČOVIĆEVIH PRIJATELJA: “ Prvo ćemo dovršiti unutarstranački proces, a onda ćemo se pripremati za…“

Predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković je u Sisku bio na predstavljanju svojeg izbornog tima “Odvažno za Hrvatsku”, koji se na unutarstranačkim iborima sučeljava s Mirom Kovačem

  • Regija

  • 07. Mar. 2020  

  • 0

“Ovakav angažman nisu imali ni u jednom trenutku protekle 3,5 godine ni u Saboru, ni u javnosti. Bilo bi dobro da su bili ovako živahni i ovako prpošni tada”, dodao je Plenković.

Referirao se i na intervju zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića u “Večernjem listu” naslovljen “HDZ je gubio jer je za protivnika umjesto ljevice naciljao desnicu”, u kojem Brkić, član tima “Pobjednički put”, kaže kako je HDZ ostavio ljevicu na miru, a sukobljavao se sa HDZ-u srodnijim opcijama. Plenković smatra da je ta teza “apsolutno okrenuta i pogrešna”.

“HDZ i uspjehe na izborima vodilo je vodstvo stranke i Vlada. Postoje ljudi na krajnjoj desnici koji napadaju nas, HDZ samo odgovara onome kome treba odgovarati i to na ispravan način. Naš glavni politički protivnik svo ovo vrijeme, a ja to znam jer sam u Saboru često pred zastupnicima, uvijek sam i meta napada ljevice i najsnažnije odgovaram, i branim politiku HDZ-a, naše zakone, politike i proračun”, poručio je.

Ocijenio je pritom i da je u Saboru, primjerice, puno angažiraniji u obrani stavova HDZ-a predsjednik Kluba (Branko) Bačić, nego neki kolege koji se, rekao je, tamo nisu javili ili nikad ili se njihove intervencije mogu nabrojiti na prste jedne ruke.

Upitan o koalicijskom potencijalu svoga i konkurentskog tima, ocijenio je da ni Miro Kovač, koji je njegov protukandidat za mjesto predsjednika HDZ-a, niti ostali “alternativci” nemaju nikakav koalicijski potencijal “jer nisu još ni dobili izbore u HDZ-u, a kamoli parlamentarne izbore”.

“Prvo ćemo dovršiti unutarstranački proces, a onda ćemo se pripremati za parlamentarne izbore, na kojima idemo po još jednu pobjedu. To alternativci ne mogu osigurati HDZ-u, kao što nisu ni 2015.. Poslije izbora tražit ćemo partnere na programskoj i svjetonazorskoj osnovi”, rekao je Plenković za "Večernji list".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...