MATTHEW PALMER POSLAO JASNU PORUKU: „Sjedinjene Američke Države podržavaju Grčku, migranti su obmanuti…“

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Matthew Palmer izjavio je kako SAD podržava pravo Grčke da osigura kopnenu granicu s Turskom i upozorio na destabilizirajuće efekte "zavedenih migranata", koji pokušavaju ući u Europsku uniju

  • Svijet

  • 08. Mar. 2020  

  • 0

"SAD smatra da je trenutačna situacija neodrživa, neprihvatljiva", rekao je onr tijekom posjeta grčkom gradu Aleksandropolisu, prenosi Tanjug grčki list Kathimerini.

Ocijenio je kako je nekontrolirano kretanje više tisuća ljudi, koji su obmanuti da vjeruju kako je put prema Europi otvoren, "u osnovi destabilizirajuće i neodrživo".

Impresioniranim grčkim sigurnosnim službama

"To se mora promijeniti", kazao je Palmer, koji je i pomoćnik američkog državnog tajnika za Europu i Euroaziju.

Izrazio je uvjerenje da će nedavno postignuti sporazum između Rusije i Turske o prekidu vatre u sirijskom Idlibu dovesti do smanjenja tenzija.

Upitan treba li Grčka uvesti dodatne sigurnosne mjere na svojoj granici, Palmer je rekao da SAD podržava pravo Grčke da brani svoje granice.

Naglasio je da je impresioniran profesionalizmom koje su pokazale grčke sigurnosne službe duž granice s Turskom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...