DA SE NAJEŽIŠ: Suprug se vraćao kući, mahao svojoj ženi, a onda je na očigled svih iznenada nestao, no, kada su stigli na mjesto nestanka USLIJEDIO JE NOVI ŠOK!

„Slobodna Bosna“ donosi novu zanimljivu priču iz povijesti

  • Jeste li znali

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

Glavni lik naše današnje priče je američki farmer David Lang. On je jednog toplog ljetnog dana 1880. godine prelazio preko polja u Sumner Countyju, u američkoj saveznoj državi Tennessee, krenuvši prema svojoj kući. Langovo dvoje djece igralo se u polju, a njegova supruga sjedila je na trijemu u društvu dvojice muškaraca, suca i kapelana. David je mahnuo svojoj ženi i starim prijateljima te žurnim korakom krenuo prema njima, ali na cilj nikad nije stigao. Pred očima petero šokiranih svjedoka, jednostavno je iščeznuo.

Gospođa Lang ispustila je prodoran krik, a potom, u društvu suca i kapelana, dotrčala do mjesta na kojem se njen muž nalazio prije nego što je nestao, ali nikakav trag nije pronađen.

Opsežna potraga, koja je trajala naredna dva mjeseca, nije dala rezultate. Pretpostavka da je nesretni čovjek upao u nekakvu rupu ili podzemnu spilju, pokazala se pogrešnom. Godinu dana kasnije, Langova kći Sarah pronašla je nevjerovatno pravilan krug na mjestu očevog nestanka.

Unutar kruga nije rasla trava ni ostalo bilje, a temperatura je bila za nekoliko stupnjeva niža nego u ostatku polja. No, stvari su tada postale još gore. Djevojčicu je prestravilo ono što je čula. Bio je to slabašan zvuk, koji je da glas koji kao da je dolazio iz velike dubine, ali opet jasno raspoznatljiv, glas njenog oca koji je molio za pomoć.

Izbezumljena djevojčica je odjurila po majku. Kada su stigle na lice mjesta ništa više se nije čulo. Unatoč tome, duboka nelagoda trajno se nastanila u njenom srcu. Kad je primijetila da životinje u širokom krugu obilaze ono što je u sebi nazivala “krugom zla”, spakirala je kofere i s djecom zauvijek napustila Sumner County.

Misterija oko nestanka nesretnog Davida nikada nije do kraja razjašnjena.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...