URADITE OVO I KRASTAVAC VIŠE NEĆE BITI GORAK: Ovaj trik je jednostavan, ne zahtijeva nikakve dodatke i često uspije da...

(...) potpuno ukloni gorčinu krastavca.

  • Jeste li znali

  • 09. Jul. 2025  09. Jul. 2025

  • 0

Ako vam se ikada desilo da krastavac bude neprijatno gorak, niste jedini.

Iako na prvi pogled izgleda savršeno, gorčina se krije odmah ispod kore i često pokvari cijeli obrok. Srećom, postoji jednostavan trik koji se prenosi s generacije na generaciju - i zaista djeluje.

Prvi korak:

Odrežite vrh krastavca, i to onaj dio gde je bila peteljka. To je mjesto na kojem se najčešće zadržava gorčina.

Zatim:

Uzmite taj odsječeni vrh i trljajte ga kružnim pokretima o presječeni dio krastavca. Već nakon nekoliko sekundi počet će da se pojavljuje bijela pena - i upravo ona je ključ.

Ta pjena sadrži kukurbitacin, prirodni spoj koji je odgovoran za gorak ukus. Trljanjem ga izbacujete na površinu umjesto da ga razmažete po cijelom plodu.

Na kraju:

Dobro isperite krastavac pod mlazom hladne vode i nastavite sa ljuštenjem ili siječenjem.

Ovaj trik je jednostavan, ne zahtijeva nikakve dodatke i često uspije da potpuno ukloni gorčinu. Isprobajte već pri sljedećem obroku i uvjerite se sami.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...