ČEKA SE SAMO DA PROĐE PANDEMIJA: Stiže novo električno čudo iz Volkswagena, pogledajte kako izgleda najmanji VW na struju…

Krajem 2019. iz koncerna Volkswagen stigla je najava da će do 2029. lansirati 75 električnih i 60 plug-in-hibridnih modela svih brendova (Volkswagen, Audi, Seat i Škoda)

  • Auto

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

Prvi u skupini, Volkswagen ID.3, svojevrstan električni Golf, već je predstavljen, uskoro stiže Volkswagen ID.4, a sada je najavljen ID.1, najmanji u skupini, svojevrstan nasljednik modela e-up!

Poput ID.3 i ID.4, i ID.1, i on bi se trebao temeljiti na MEB platformi (modularnoj za električni pogon).

Dizajnom sličnom up!-u, dugačak 3,60 m, pokretat će se AC elektromotorom, preko inverterskog pretvarača napona iz litij-ionskih baterija kapaciteta 24 kWh i 36 kWh. S manjim paketom doseg je 200 km, a s većim 300 km. Trebao bi se pojaviti 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...