ZAJEDNIČKA AKCIJA TEHNOLOŠKIH KOMPANIJA: Borba protiv dezinformacija o virusu

Kompanije su objavile da rade u koordinaciji sa vladinim zdravstvenim ustanovama širom svijeta na razmjeni važnih informacija koje se tiču koronavirusa. 

  • Svijet

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

Američke tehnološke kompanije Microsoft, Facebook, Alphabet's Google i Twitter zajedno rade na tome da se suzbiju dezinformacije koje se objavljuju na njihovim društvenim mrežama i drugim platformama u vezi pandemije koronavirusa, objavljeno je u ponedjeljak u njihovom zajedničkom saopćenju.

Kompanije su objavile da rade u koordinaciji sa vladinim zdravstvenim ustanovama širom svijeta na razmjeni važnih informacija koje se tiču koronavirusa, prenosi Hina.

U svijetu je više od 174.100 osoba zaraženo koronavirusom, a oko 6.700 je umrlo.

Najviše je zaraženih u Kini, više od 80.000 osoba, ali sada je najgora situacija u Europi, posebno u Italiji i Španiji. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...