RAPIDNO SE ŠIRI ZARAZA: I Klokićev sekretar pozitivan na koronavirus, vozač nije zaražen

Sekretar je osjetio zdravstvene probleme poslije boravka u ugostiteljskom objektu i on je već osmi dan u samoizolaciji, rekao Višković

  • Vijesti

  • 18. Mar. 2020  18. Mar. 2020

  • 0

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je danas da je sekretar Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju pozitivan na koronavirus i da se nalazi u izolaciji, prenosi Srna.

"Sekretar je pozitivan, a vozač ministra (Zlatana Klokića) negativan, iako je imao najviše kontakta s ministrom za kojeg je testiranjem utvrđeno da je pozitivan. Sekretar je osjetio zdravstvene probleme poslije boravka u ugostiteljskom objektu i on je već osmi dan u samoizolaciji. Čim je osjetio da ima probleme, stavio se u samoizolaciju, a kasnije je urađen test i ispostavilo se da je pozitivan", pojasnio je Višković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Prema njegovim riječima, testirani su i službenici Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju i nalaze se u izolaciji.

Višković je istakao da se Klokić osjeća dobro te da ne bi ni znao da ima problem da se nije podvrgnuo testiranju.

"Ne osjeća posljedice i nema povišenu temperaturu, kašalj i slično. Znao je da se nalazio u ugostiteljskom objektu s licima za koja je prije njega potvrđeno da su pozitivna, podvrgnuo se testiranju i ustanovljeno je da je i on pozitivan. On je u izolaciji i nema nikakvih problema", naglasio je Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...