RADONČIĆ NAJAVIO: "Dva direktora i jedan ministar će dobiti prekršajne prijave zbog širenja dezinformacija"

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić kazao je da su obezbijeđena sredstva da se kupi 50.000 novih testova za korona virus.

  • Mini market

  • 20. Mar. 2020  20. Mar. 2020

  • 1

"Uz pomoć UNDP-a obezbijeđeno je da dvije entitetske Vlade (RS i FBiH) mogu kupiti 50.000 testova za korona virus", kazao je Radončić.

Ponovo je da su na svim graničnim prelazima postavljeni šatori. 

Rekao je da će Koordinaciono tijelo prema Vijeću ministara BiH predložiti da se ukloni PDV i poreske carinske dažbine na medicinsku opremu i materijale dok traje situacija s korona virusom.

"Sada je najbitnije da građani budu pod izolacijom i da ne šetaju to nećemo tolerisati jer tako mogu ubiti druge ljude. Moja preporuka je bila da se pišu krivične prijave", istaknuo je.

Dodao je da će dva direktora i jedan ministar dobiti prekršajne prijave jer su proširili dezinformacije o korona virusu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...