TUŽNA VIJEST IZ AMERIKE: Umro je legendarni Kenny Rogers, ikonu country glazbe pamtićemo po ovim hitovima… (VIDEO)

Rođen kao Kenneth Ray Rogers 21. kolovoza 1938. bio je ne samo pjevač nego i autor pjesama, glumac, producent i poduzetnik

  • Kultura

  • 21. Mar. 2020  

  • 0

Ikona country glazbe Kenny Rogers, višestruki dobitnik nagrade Grammy, preminuo je u 82. godini. Rođen kao Kenneth Ray Rogers 21. kolovoza 1938. bio je ne samo pjevač nego i autor pjesama, glumac, producent i poduzetnik.

Rogers je kako se navodi u službenom priopćenju o pjevačevoj smrti 'peminuo mirno kod kuće od prirodnnih uzroka, okružen obitelji i pod liječničkim nadzorom'.

U izjavi objavljenoj u subotu navodi se da je umro u svojoj kući u Sandy Springsu u državi Georgia. 'Kenny Rogers ostavio je neizbrisiv trag u povijesti američke glazbe', navodi se. 'Njegove pjesme oduševile su ljubitelje glazbe i dirnule živote milijuna širom svijeta.'

Rogers je bio jedan od vodećih pjevača koji su harali top ljestvicama tijekom 1970-ih i 1980-ih i osvojio je tri nagrade Grammy. Najpoznatiji je bio po hit pjesmi 'The Gambler', iz 1978. godine.

Glumio je u TV filmovima i bio je aktivan kao pjevač punih 60 godina, prije nego se umirovio 2017. godine u dobi od 79 godina. Iako je bio crossover glazbenik, uvijek se smatrao country pjevačem.

Odrastao u siromaštvu, sa sedmero braće i sestara, a kao 20-godišnjak već je imao prvi zlatni singl pod nazivom 'That Crazy Feeling'. Tada je još nastupao pod imenom Kenneth Rogers, ali kako se taj rani uspjeh nije nastavio, pridružio se jazz bandu Bobby Doyle Trio, kao basist.

Rogers je bio strastveni fotograf, objavio je nekoliko knjiga kao i svoju autobiografiju, 'Making It With Music'. Imao je i lanac restorana zvan Kenny Rogers Roasters.

Postao je član Kuće slavnih country glazbenika 2013. godine - iste godine je svirao u Glastonburyju i dobio nagradu za životno djelo od udruge Country Music Association.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...