AKO NE USPIJU BIĆE TO NAJVEĆA PROPAST U POVIJESTI: Ova aviokompanija u strahu od bankrota podiže kredit u iznosu od 15 MILIJARDI DOLARA…

Također, odustaju od prijedloga isplate dividende za 2019. u iznosu od 1,4 milijardi eura i obustavlja dopunsko finansiranje penzinog programa za zaposlene

  • Ekonomija

  • 23. Mar. 2020  23. Mar. 2020

  • 0

Evropski proizvođač aviona Airbus najavio je nove korake za jačanje svoje finansijske pozicije zbog pandemija korona virusa, koja je paralisala industriju putovanja, javlja Reuters.

Pored ostalih mjera, Airbus je najavio podizanje kredita u vrijednosti od 15 milijardi eura, prenio je Tanjug.

'Prevazići kritični period'

U saopštenju kompanije se, također, navodi da Airbus povlači svoje finansijske smjernice za 2020. godinu, odustaje od prijedloga isplate dividende za 2019. u iznosu od 1,4 milijardi eura i obustavlja dopunsko finansiranje penzinog programa za zaposlene.

"Povukli smo smjernice za 2020. godinu zbog nestabilne poslovne situacije. Istovremeno radimo na tome da osiguramo likvidnost preduzeća u svakom trenutku, vođenjem promišljene finansijske politike. Uvjeren sam da će Airbus i širi zrakoplovni sektor prevazići ovaj kritični period", napisao je u poruci zaposlenima glavni izvršni direktor Guillaume Faury.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...