LUDA ZEMLJA, JOŠ LUĐI NAROD: Ovo je jedina država na dva američka kontinenta u kojoj nema korone

"El Salvador je od danas jedina zemlja na dva američka kontinenta bez registrovanih slučaja zaraze COVID-19 virusom"

  • Jeste li znali

  • 23. Mar. 2020  23. Mar. 2020

  • 0

Rosario Murillo (68), supruga nekadašnjeg revolucionara i dugogodišnjeg predsjednika države, Danijela Ortege (76), u čijem slučaju sinonim "prva dama" znači i institucionalnu političku moć, dva puta se u kratkom periodu obraćala narodu ove latinske zemlje.

Prošlog četvrtka, samo četiri dana nakon što je pod sloganom "Ljubav u doba korone" (evidentno "pozajmljenog" Gabriela Garcije Marqueza) pozvala više od šest miliona stanovnika da izađu na ulice i karnevalskim šetnjama, igrom i pjesmom prkose zloslutnoj pandemiji, potpredsjednica Nikaragve imala je i ovu vijest: "El Salvador je od danas jedina zemlja na dva američka kontinenta bez registrovanih slučaja zaraze COVID-19 virusom..

Dakle, Nikaragva više to nije, nakon što je 40-godišnji muškarac bio pozitivan na testu po povratku iz Paname.

(SB/Mondo) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...