VELIKO OTKRIĆE U HOLANDIJI: Napravljen test za koronavirus koji daje rezultate za samo 15 minuta!

Nizozemska firma kreirala je test na koronavirus koji rezultate pokazuje nakon samo 15 minuta

  • Zdravlje

  • 24. Mar. 2020  24. Mar. 2020

  • 0

Sensitest, kako se kompanija zove, kreirao je test koji detektuje antitijela kojima tijelo reaguje na pojavu virusa. Njihov test ne može se koristiti za ranu detekciju virusa, ali je koristan u otkrivanju asimptomatskih oboljenja, odnosno kod utvrđivanja da li je osoba već neko vrijeme zaražen iako ne pokazuje simptome.  

Za obavljanje testa potrebna je jako mala količina krvi. Razlog iz kojeg test ne djeluje prije nego što je prošlo dovoljno vremena od zaraze je taj što je tijelu potrebno vremena da napravi količine antitijela koje test može detektovati. Otkriće je bitno jer je trenutno teško procijeniti broj oboljelih koji ne pokazuju simptome. 

Kompanija je najavila kako je spremna otvoriti pregovore sa vladama država kako bi im eventualno prodala testove. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...