ONA JE ČOVIĆEVA SRAMOTA: Krizni štab odstranjen jer je Jelka Miličević blokirala...

Testovi su iz Južne Koreje trebali stići već u petak, ali ugovor koji je morao biti potpisan u srijedu odložen je uz obrazloženje da se “Krizni štab nije mogao usaglasiti”

  • Mini market

  • 25. Mar. 2020  25. Mar. 2020

  • 3

Saznaje se da je Krizni štab naprasno smijenjen zbog toga što je dopremijerka Jelka Milićević, inače ministrica finansija Federacije BiH i kadar HDZ-a BiH, blokirala već dogovorenu nabavku 150.000 testova.

Testovi su iz Južne Koreje trebali stići već u petak, međutim ugovor koji je morao biti potpisan u srijedu odložen je uz obrazloženje da se “Krizni štab nije mogao usaglasiti, pa se čeka sjednica Vlade FBiH”.

U međuvremenu se ispostavilo da je dobavljač pod pritiskom, sve sa upitima o količinama koje bi mogle biti isporučene.

S obzirom da su garancije već date i da je dobavljač - da se ne lažemo - mogao zaraditi na preprodaji ekstremno tražene robe, u cijelu su se priču uključili i neki od najmoćnijih ambasadora u BiH.

Tako se klupko počelo raspetljavati, ekspresno je smijenjen Krizni štab, a našem izvoru, inače iz međunarodne zajednice, najavljeno kako će koliko sutra ugovor biti potpisan i nadamo se, krenuti i isporuka testova, piše Oslobođenje.ba.

Iako preko volje, izvori bliski Kriznom štabu i Vladi FBiH priznali su da pokušavaju učiniti šta se može kako bi testovi stigli avionom do Sarajeva.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...