HRVATSKA JE U UZLAZNOJ FAZI: Novih 39 slučajeva zaraze koronavirusom, 14 pacijenata se bori za život, evo koje su životne dobi zaraženi…

U Hrvatskoj je potvrđeno 39 novooboljelih od koronavirusa, rekao je ministar zdravstva te zemlje Vili Beroš

  • Regija

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

Ukupno je u Hrvatskoj potvrđen 481 slučaj zaraze, a na respiratoru je 14 pacijenata.

- Situaciju još uvijek držimo pod kontrolom. Važno je da su svi zdravstveni djelatnici u KBC-u Sestre milosrdnice, a koji su bili u kontaktu sa zaraženim pacijentom, negativni na koronavirus, kazao je Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kaže kako je dobni prosjek zaraženih 49 godina. Više od 18.600 ljudi je u samoizolaciji, a intenzivno se nadzire 2437 kontakata. Ukupno je u cijeloj Hrvatskoj 546 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji.

- Jučer smo dobili od epidemioloških službi potvrdu da imamo prva dva slučaja policijskih službenika koji su zaraženo koronavirusom. Ali, moram istaknuti da su naši službenici, zajedno sa zdravstvenim djelatnicima, u najizloženiji pa smo radili redovite testove, rekao je glavni ravnatelj MUP-a Hrvatske Nikola Milina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...