USLIJED PANDEMIJE KORONAVIRUSA: Županije u Hrvatskoj počele postavljati barikade na ceste i ograđivati se jedna od druge

Stavili su čak i neke barikade, što se ne smije raditi...

  • Regija

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

Broj oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji u Hrvatskoj u odnosu na srijedu povećan je šest, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 32, od kojih je troje na raspiratoru, ali su prema riječim ljekara stabilno i izvan životne opasnosti, prenosi Jutarnji list.

Što se tiče pacijenata koji su u utorak došli u bolnicu te nakon trijaže smješteni na intenzivno liječenje na Pulmologiju da bi se naknadno utvrdilo da su zaraženi, pojavila se kuloarska priča kako su krili kontakte sa zaraženima. No, epidemiolog iz ZZJZ-a Osječko-baranjske županije prof. dr. sc. Karlo Kožul to je demantirao.

"Bože sačuvaj! To su tako teški pacijenti da se od njih jedva izvukla osnovna anamneza, a kamoli da su nešto krili. Ne znam kako neko može tako što i pomislili. Pacijent koji ide na respirator jedva govori. Ne može se kriviti nijednog ljekara, pa ni osnovnog kliničara koji to radi - rekao je prof. dr. Kožul, koji je najavio kako će za koji dan s radom početi i mobilni tim za uzimanje uzoraka.

"Želimo maksimalno ubrzati i olakšati proces rada na Klinici za infektivne bolesti. Zato pokrećemo mobilni tim koji će odlaziti po potencijalne bolesnike i testirati ih u pokretnom kombiju. To je jedan od najmodernijih načina uzimanja uzoraka u čemu smo među prvim u Evropi", rekao je dr. Kožul.

Župan Ivan Anušić demantirao je informacije o tome kako je KBC Osijek postala žarište epidemije, a njegov zamjenik Goran Ivanović izvijestio je kako je Virovitičko-podravska županija doslovno blokirala neke ulaze u tu županiju iz smjera Osječke županije.

"Stavili su čak i neke barikade, što se ne smije raditi. Zabranjuju i dostavu, poštu..., a to se ne može i to ćemo s njima pod hitno riješiti", rekao je Ivanović, dodavši i kako su na sjednici Stožera razgovarali i o tome da bi trebalo preispitati odluku nacionalnog Stožera o zatvaranju tržnica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...