BRITANCI PROMIJENILI POLITIKU PREMA KORONI: To se najbolje vidi prema praznim ulicama

Prazne ulice inače užurbanih gradova najbolji su dokaz promijenjene politike prema koronavirusu u Velikoj Britaniji, gdje je od ponedjeljka nastupila zabrana napuštanja domova

  • Svijet

  • 26. Mar. 2020  26. Mar. 2020

  • 0

Ulice Velike Britanije su prazne po prvi put od početka krize izazvane pojavom koronavirusa. Inače užurbane ulice Londona, Eninburgha i Batha odraz su nagle promjene politike Borisa Johnsona, koji je od ponedjeljka naredio građanima da ne napuštaju domove. 

Kafići, restorani i pubovi zatvorili su svoja vrata, kao što su i mjesta za molitvu. Poznate znamenitosti koje inače vrve od turista gotovo su potpuno napuštene, a na ulicama skoro da nema saobraćaja. 

Velika Britanija do sada je zabilježila blizu 10 hiljada slučajeva, od kojih je 465 umrlo. Studija s Oxforda koja je objavljena danas iznijela je mračne procjene, naime da je do sada već zaraženo više od pola populacije ove zemlje, odnosno 30 miliona ljudi. Studiju je predvodila Sunetra Gupta, profesorica teorijske epidemiologije. 

-Moramo odmah pokrenuti opsežna serološka ispitivanja – ispitivanja antitijela – kako bismo procijenili u kojoj se fazi epidemija trenutno nalazi, izjavila je profesorica.

U nastavku pogledajte fotografije nastale prije i poslije zabrane napuštanja domova.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...