STIGLA POMOĆ IZ AUSTRIJE: Općoj bolnici u Sarajevu austrijska kompanija donirala kontejner za trijažu pacijenata…

Kontejner je postavljen na ulazu u bolnicu i na njemu su urađene i potrebne prepravke tako da u potpunosti zadovoljava kriterije za siguran prolaz pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu – saopćeno je iz Opće bolnice

  • Društvo

  • 27. Mar. 2020  

  • 0

Kompanija Strabag je, kao vid podrške za borbu s pandemijom izazvanom koronavirusom, Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ donirala kontejner u kojem se vrši trijaža pacijenata.

Kontejner je postavljen na ulazu u bolnicu i na njemu su urađene i potrebne prepravke tako da u potpunosti zadovoljava kriterije za siguran prolaz pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu – saopćeno je iz Opće bolnice.

U saopćenju se navodi da je medicinskom timu koji u kontejneru radi trijažu pacijenata uveliko olakšano obavljanje posla.

- Opća bolnica“Prim.dr. Abdulah Nakaš“ se zahvaljuje Muhamedu Ćatoviću, direktoru Strabaga i Arfanu Neziriću, voditelju mehanizacije i održavanja u ovoj kompaniji na humanoj gesti da što lakše prevaziđemo novonastalu situaciju - saopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...