PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX JUGOSLAVIJE: Pregled stanja po državama (INTERAKTIVNA MAPA)

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 257

  • Regija

  • 28. Mar. 2020  

  • 1

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaražena je 2441 osoba, što je za 81 slučaj više nego sinoć. Ukupno je preminulo 30 osoba.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 257, što je 23 slučaja više nego sinoć. Ukupno su preminule 4 osobe do sada.

Broj zaraženih u Sloveniji iznosi 632 i nepromijenjen je u odnosu na stanje od sinoć. Zaraženo je ukupno 90 zdravstvenih radnika. Do sada je u Sloveniji od zaraze koronavirusom preminulo devet osoba.

Srbija bilježi 528 zaraženih i taj broj nepromijenjen je u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno je preminulo osam osoba.

U Hrvatskoj je do subote ujutro broj oboljelih porastao za 49, ukupno je zaraženo 635 ljudi. Četvero je ljudi dosad umrlo u Hrvatskoj - ugostitelj iz Istre, muškarac iz Zagreba, žena iz Slavonskog Broda i žena iz Pule. Na respiratoru je 20 bolesnika, a oporavljenih je 45.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 82 inficirana slučaja što je za 7 više u odnosu na stanje od sinoć. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 278 osoba.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 88 što je za dva slučaja više nego jučer. Do sada je na Kosovu od virusa korona umrla jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji broj zaraženih koronavirusom iznosi 219 i taj broj je nepromijenjen u odnosu na stanje od sinoć. Do sada su preminule 3 osobe.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...