PRIJATELJI U NAJTEŽIM TRENUCIMA : Sjedinjene Američke Države šalju milionsku pomoć Kosovu za borbu protiv koronavirusa…

Na Kosovu je do sada 88 osoba zaraženo koronavirusom

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  

  • 0

Sjedinjene Američke Države izdvojile su 1,1 milion dolara pomoći Kosovu za borbu protiv korona virusa.

Iz vlade Kosova je saopćeno da ih je Ambasada Sjedinjenih Država obavijestila o posljednjoj odluci State Departmenta, koju je saopćio državni sekretar Mike Pompeo da su Sjedinjene Američke Države izdvojile 1,1 milion eura za borbu protiv koronavirusa.

“Ovo je još jedna vrlo dobra vijest za građane naše zemlje, jer smo nedavno dobili i 68 miliona eura od Evropske unije i posvećenost vlade je na pravom nivou da se izbori sa ovom pandemijom”, navodi se u saopćenju.

Na Kosovu je do sada 88 osoba zaraženo koronavirusom.

Ranije je jedna starija osoba iz općine Podujevo preminula od posljedica zaraze, dok je jedna osoba izliječena, prenose agencije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...