MUZIKA U IZOLACIJI (VI); ZA „SB“ GOVORI HAMDIJA SALIHBEGOVIĆ, „KONVOJ“: „Pa, kada smo iz rata mogli izvući nešto dobro...“

Dok su u izolaciji, mirovanju, prinuđeni da ne rade, regionalni muzičari će nam, ipak, govoriti šta rade, sviraju li i planiraju li nešto u danima kad se ništa ne može planirati; tri, skoro, ista pitanja za svakoga - odveć dosta, u ovakvim vremenima

  • Kultura

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Hamdija Salihbegović osnovao je u Sarajevu grupu „Konvoj“ krajem osamdesetih. Svašta su preživjeli, pa i rat u prvoj polovini devedesetih, ali sada je opet neki rat. Samo, malo drugačiji.

Zbog koronavirusa otkazali ste brojne koncerte, promocije, gostovanja, druženja, snimanja, pojavljivanja. Ali, ako je svako zlo za neko dobro, može li ovo sadašnje i zaista biti dobro?

Pa, kada smo iz rata mogli izvući nešto dobro, što ne bismo i iz ovoga. Ima se više vremena za kreativnost, a sve što treba je ostati kući i izlaziti samo po potrebi. Uvijek ima nešto da se radi, a sad se raja aktivira pa zovu u raznorazne zajedničke akcije. Osim toga, lijepo je da se okrenemo najbližima za koje nismo odvajali dovoljno vremena zbog tempa života.

Kako bend, odete li na probu, ili svirate kod kuće?

Bend će da sačeka, a u suštini kreativna osovina smo Nedžad Merdžanović i ja. Vidjet ćemo gdje će nas odvesti neke nove ideje koje imamo. Vjerovatno će opet biti iznenađenja, jer sami sebi želimo biti zanimljivi. Ono što nas inspiriše danas, ne znači da će i sutra.

Kad sve ovo prođe, a proći će, gdje ćete održati prvi koncert?

Pa, mislim da koncert trebamo napraviti kada objavimo još novih pjesama. Duga je pauza od posljednjeg albuma. Trebamo svježe izazove da nastavimo gdje smo stali. Evo, nedavno smo izbacili single "Majka", vidjet ćemo šta će biti sljedeće. Da smo dobro i zdravo, svi zajedno.

(D. Bajramović)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...