U ITALIJI U POSLJEDNJA 24 SATA UMRLO 837 OSOBA: Novi skok broja zaraženih, a iz Lombardije već šesti dan zaredom...

U Italiji je u zadnja 24 sata od Covida-19 preminulo 837 ljudi, dok je ih dosad ukupno umrlo 12.428, javlja italijanska agencija ANSA.

  • Svijet

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Broj zaraženih u Italiji ponovno je "skočio". Od jučer je 2.107 novih aktivnih slučajeva - jučer je taj broj bio nešto manji - 1.648.

Brojka ukupno zaraženih trenutno iznosi 105.792 ljudi, dok je jučer ukupan broj zaraženih bio 101.739 (porast od 4053).

Do danas je bitku za život izgubilo čak 66 doktora, koji su se zarazili pokušavajući spasiti pacijente u prepunim talijanskim bolnicama.

- Linija koju možemo vidjeti govori nam da smo stigli na jednu visoravan. To ne znači da smo osvojili sam vrh i da je ovo sve završilo, ali znači da se trebamo pripremati za spuštanje, a ono je moguće samo uz primjenu postojećih mjera, izjavio je italijanski epidemiolog i šef nacionalnog zdravstvenog instituta Silvio Brusaferro.

Rekao je da vrh zapravo ni ne postoji kao neka konkretna tačka na spomenutoj visoravni te da je sada ključno polagano krenuti prema dolje i paziti pritom da se epidemija iznova ne bi razbuktala.

U Lombardiji već šesti uzastopni dan pada broj novozaraženih. U posljednja 24 sata 1,047 osoba pozitivno je na Covid-19, dok ih je jučer bilo 1.154, a dan prije toga 1.592. U padu je u broj umrlih u toj regiji: do 18 sati umro je 381 pacijent, dok je dan prije samo u Lombardiji umrlo 458 ljudi. Dobra vijest je i da je porastao je broj oporavljenih pacijenata koji su bili na intenzivnoj njezi.

Državne ustanove širom Italije danas su u podne spustile zastavu na pola koplja kako bi odali počast brojnim žrtvama bolesti COVID-19 koja je oduzela najviše ljudskih života upravo u toj državi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...