PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Najviše zaraženih u Srbiji, najviše preminulih u Sloveniji (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini iznosi 448

  • Regija

  • 01. Apr. 2020  01. Apr. 2020

  • 9

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom do danas je zaraženo 3.617 osoba što je za 95 osoba više nego sinoć. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminulo 69 osoba.

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini iznosi 448 što je 39 slučajeva više nego sinoć u 20.00 sati. Do sada je ukupno preminulo 13 osoba, a 19 osoba se oporavilo.

U Sloveniji broj zaraženih osoba iznosi 841 što je 39 slučajeva više nego sinoć. Preminulo je 15 osoba do sada.

Srbija je potvrila 900 zaraženih osoba, što je nepromijenjen broj u odnosu na sinoć. Ukupno su preminule 23 osobe.

Broj oboljelih u Hrvatskoj iznosi 867 što je nepromijen broj u odnosu na stanje od sinoć. Broj umrlih iznosi 6, dok je izliječenih 67.

U Crnoj Gori registrovano je 11 novooboljelih od korona virusa, što je ukupan broj povećalo na 120. U toj državi su do sada registrovana dva smrtna slučaja od koronavirusa.

Na području Kosova danas su još četiri pacijenta izliječena od korona virusa, tako da ih je sada pet, dok su još četiri osobe registrovane kao pozitivne na COVID-19, čime se njihov ukupan broj popeo na 112.

U Sjevernoj Makedoniji do sada je zaraženo 329 osoba što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno je umrlo 9 osoba.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...