SOLAK PRONAŠAO RECEPT ZA SPAS CIJELOG ČOVJEČANSTVA: "Ako provedemo ovu mjeru u svijetu više neće biti terorizma, kriminala, droge, saobraćajnih nesreća..."

Zamislite tek kada bismo uveli trajni karantin u čitavom svijetu i potpuno obustavili kretanje ljudi? Koliko bismo samo humaniji i bolji svijet ostvarili? Ne bi se niko mogao baviti kriminalom i terorizmom, mogućnost nasilja i ubistava bi bila ograničena na krug porodice, ne bi se širile zarazne bolesti, ne bi više bilo saobraćajnih nesreća", naveo je Solak koji nije mogao sakriti svoje ushićenje.

  • Mini market

  • 03. Apr. 2020  04. Apr. 2020

  • 2

Na današnjoj sjednici Federalnog štaba civilne načelnik Fahrudin Solak izjavio je da je pronađeno rješenje ne samo za pobjeđivanje korona virusa u Federaciji BiH, nego i za prevazilaženja ostalih svjetskih problema poput terorizma i organizovanog kriminala.

"U borbi protiv korona virusa vidjeli smo da zabrana kretanja daje izvrsne rezultate u obuzdavanju širenja zaraze, uprkos pojedinim neodgovornim građanima koji se ne pridržavaju mjera zabrane. A sad, zamislite tek kada bismo uveli trajni karantin u čitavom svijetu i potpuno obustavili kretanje ljudi? Koliko bismo samo humaniji i bolji svijet ostvarili? Kada bi svi morali sjediti u svojim kućama i kada bi nadležne institucije hapsile svakog onog koga bi našle na ulici, ne bi se niko mogao baviti kriminalom i terorizmom, mogućnost nasilja i ubistava bi bila ograničena na krug porodice, ne bi se širile zarazne bolesti, ne bi više bilo saobraćajnih nesreća", naveo je Solak koji nije mogao sakriti svoje ushićenje.

"Na potezu su svjetski državnici i od njih zavisi da li će ova vizonarska ideja za spas čovječanstva biti prihvaćena.Situacija je takva da mi moramo donositi odluke, ispred nas je ključno vrijeme", kazao je Solak, napominjući da je o predlaganju ove mjere razmišljao već duži period. 

Na kraju konferencije Solak je istakao da on shvata da pod pritiskom raznih finansijskih moćnika, neodgovornih građana, finansijskih lobija, kao i onih koji se pozivaju na nekakva ljudska prava i Ustave mnogi državnici će vjerovatno oklijevati da uvedu potpuni karantin za ljudski rod, ali da će se u decenijama koje slijede nesumnjivo potvrditi vizionarstvo i spasonosnost njegovog prijedloga.


NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...